За нас | Seanomad Freediving School
За нас
За нас

Seanomad Freediving School
е първото училище по свободно гмуркане в България, което предлага висок стандарт на обучение, водено от сертифициран инструктор. Фокусът на предлаганите  от нас AIDA курсове е необходимостта да се гарантира безопасността на Вас и Вашите партньори. Курсовете са добре балансирани и обхващат теория, използване на екипировка, умения в басейн и занимания в открити води.
 
Seanomad Freediving School е създадено от Любомир Стефанов - единственият AIDA Instructor Trainer и международен съдия по свободно гмуркане в България. Той е успешен състезател на международно ниво, с участия на големи състезания, 2 световни първенства, няколко медала и 10 национални рекорда в дълбочинните и басейновите дисциплини.
 
Seanomad Freediving School полага усилия за популяризирането и изграждането на имидж на фридайвингa като достъпен и безопасен спорт. Двете презентации на Любомир Стефанов в препълнени зали на Дни на предизвикателствата 2010 и TEDxSofia 2012 събуждат интереса на публиката към този практически непознат у нас спорт. Това води до нови медийни изяви и скоро се ражда идеята за състезание в България.

Любомир Стефанов и Seanomad Freediving School са организатори на Sofia Freediving Cup 2012 - първото състезание по свободно гмуркане в България, провело се на 17-18.11.2012. На състезанието участват над 30 гмуркача от 5 държави, които мерят сили в статичната и динамичната апнеа (със и без плавници). Поставени са 9 национални рекорда, а състезанието се радва на много добро медийно покритие: 2 национални телевизии, вестници, онлайн издания и радио станции. Sofia Freediving Cup 2012 получава висока оценка от наблюдателите на AIDA и е началото на състезателното свободно гмуркане в България.

Във второто издание на Sofia Freediving Cup, провело се на 12-13.10.2013 в София, взимат участие още повече гмуркачи. По покана на Seanomad Freediving School в състезанието участва и световният шампион и рекордьор - Горан Чолак (Хърватска), който подобрява националния рекорд в статичната апнеа на 9:19 минути.

През 2014та, 2015та, 2016та, 2017та, 2018та, 2019та година Seanomad Freediving School и Любомир Стефанов са в основата на организацията на шест поредни издания на Sofia Freediving Cup. На юбилейното 5то издание на състезанието през 2016, специален гост е Матеуш Малина (Полша) - текущият световен шампион и рекордьор в дисциплините Динамична апнеа с плавници и Динамична апнеа без плавници.

Не мислим да спираме до тук...

ДРУГИТЕ ЗА НАС - отзиви за курсовете от фейсбук страницата ни

http://www.seanomad-freediving.com

 

Responsive Middle Block

  • http://www.seanomad-freediving.com

http://www.seanomad-freediving.com

 

Responsive Middle Block

  • http://www.seanomad-freediving.com